Mindre lyckat besök…

on

… på diabetesmottagningen på ÅUCS idag. Träffade en diabetesläkare och en -skötare som jag inte träffat förut. Redan det är tråkigt. Sedan hade mitt hba1c stigit ganska mycket, så det är jag inte heller alls så glad för. Och så hade vikten också stigit en hel del, så bara blä :(

Så vi diskuterade min enorma övervikt i ca 45 minuter, just inget annat. Mitt förhöjda hba1c och mina höga blodsockervärden ignorerades ganska totalt. Lika så mitt blodtryck, som varit på lite högre kanten. Det talade vi inte alls om. Bara vikten. Och om hur tjock jag är. Det känns inte alls så kul. Så nu måste vikten ner (och troligen blir blodsockerbalansen också stabilare då).

Stolarna ute i väntrummet är så otroligt fula och retro. Dessutom kommer de i tre olika färger: brun, senap och röd. Huller om buller…

Funderar om all info på den råddiga anslagstavlan är up-to-date.

2 kommentarer Lägg till

 1. cattasblogg skriver:

  usch va jobbigt…
  ang hba1c så är de rätt vanligt att de stiger när man fått pump. så sa de till migdå värderna blir mer stabilare. o hba1c blir då högre .

  vilket stämde på mig med. mitt.värde steg otroligt mycket i.början.

  ang vikten… bry dig ej om vad de säger…. du kommer hitta.din vikt.o må bra till den. de är alltid svårare på sommaren med.allt gött.

  nen de är.så typiskt läkare o ssk att tjata om den…

  kramar catta.

  http://www.cattasblogg.wordpress.com

  1. ninnukka skriver:

   Mitt hba1c sjönk ju massor i början med pumpen, men nu har värdena början kasta igen (precis som innan pumpen, ingen logik) :(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s