Gissa kolhydraterna

on

… sån känsla har jag ofta då jag får min lunch framför mej. Så otroligt svårt att veta!

På dagens meny stod potatis-purjo-purésoppa. Massor soppa. Men helt omöjligt att veta kolhydratmängden. Sökte i mitt kh-häfte, men där fanns inte. Och eftersom den innehåller så mycket potatis, innehåller den troligen mera kolisar än vanlig grönsakspurésoppa. Eller? Nå, jag uppskattade att äta halva portionen, och att det skulle innehålla 45 kolhydrater… Och sen gjorde bolusguiden resten :) Bs 10,0, 4,5 enheter för maten, 0,7 enheter för korrigering av högt bloddsocker. D.v.s. totalt 5,2 enheter, få se hur det blir :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s