Räkröra på Ängsvalla

on

Om det är nånting jag är bra på så är det att bjuda in mej själv till folk. Speciellt till Ängsvalla :) ”Hej, vad gör ni? Vill ni ha mej dit?” ”Det är klart vi vill ha dej!” Ungefär så brukar det låta. Eller: ”Hej, har ni ätit idag? Tänkte ni grilla kanske?”.

Såg tidigare idag ett program i tv där de gjorde ugnspotatis med räkröra. Och då bestämde jag mej att jag vill göra sånt på kvällen, men det är inte så kul att bara göra åt sej själv och äta ensam. Så jag ringde till Ängsvalla, där de var lika söndagslata som jag :) Jag hoppade på cykeln, for via till butiken efter ingredienserna och sen till dem för att röra ihop röran. Och oj så gott det blev. Vi är nog såna kockar vi :)

Creme fraiche, räkor, fetaost, rödlök, vitlök, basilika, limesaft och lite peppar. Mums. Potatisarna var av modell Rosamunda. Dem skar vi ett kryss på, ringlade olja över och lite salt och in i ugnen. Mums.

Barnen på Ängsvalla är på det viset lite speciella barn att de äter allt och räkröran sjönk med god aptit :)

Så blev det lite soffa och lite Ernst i tv:n före fick jag peda hem igen. Fy fasiken så kallt det var! Tänk, mitt i juli och man borde absolut haft en jacka på sej, koftan var helt för tunn…

Men en sak som är bra med en regnig sommar är att allting växer och är grönt :) Träden är stora och gräsmattorna helt supergröna. Och cykeln hålls ren då allt damm regnar bort :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s