Pumpprat

on

Nu har jag levat med den fina insulinpumpen i 8 månader. Tänk vad tiden går fort! Men å andra sidan kommer jag nästan inte ihåg livet med sprutor mera. Pumpen underlättar mitt liv på så många vis, märkte jag igen idag med magsjukan. Jag har justerat basaldosen mellan 40 – 60 % i morse, beroende vad blodsockret visade, det kan man inte göra med pennor. Dessutom är det så mycket enklare att ta små bolusdoser vid korrigering eller vid små måltider, med pennorna ville jag inte ta ett extra stick ”bara” för en enhet eller så…

Men tillika känns det emellanåt bara så konstigt att tänka att jag har en batteridriven liten apparat fast i min kropp som håller mig vid liv. För det är ju det den gör. Lilla vän.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s