Magsjukan from hell.

on

Med varning om att det här kan bli äckligt…

Jag har trott att jag inte kan få en ordentlig magsjuka. Då jag haft, har jag endera spytt endast 1–2 gånger, eller haft nån timme diarré, inte värre än så. Men nu vet jag att det också kan fastna på mej. Usch fy sådan natt och dag jag haft.

Jag vaknade kl. 3 på natten och mådde lite illa. Tänkte ju direkt att pumpen fått nåt fel och mitt blodsocker ligger i skyarna. Men nä, 9,0 visade det. Satt på sängkanten en stund då jag kände att jag måste spy. Känner inte riktigt igen den känslan då jag spyr så hemskt sällan. Och efter det har jag inte kunnat sova, har en rejäl magtömning flera gånger i timmen. Uj.

Mitt i natten fick jag ju oxå gräva fram ett par diabetesböcker (thank god att jag har såna i hyllan!) för att veta hur jag skall göra…. Har druckit vatten, sockrad saft och blåbärssoppa hela tiden under dagen för att hålla blodsockret i skick. Har sänkt basalen till 50 %, och det verkar funka rätt bra för mej. Sän är bara frågan hur mycket bolus man vågar ta till saften, eftersom den ändå inte hålls i länge… Blodsockret har varit mellan 7,4 – 15,4 hela dagen, så det är jag ganska nöjd med. Har duttat i 1-1,5 enheter bolus lite bu och då att få ner bs då det varit högt.

Men ketoner har jag just inte haft. Det har legat på 0,2 – 0,9 – 0,7 – 0,2 idag, så har inte behövt söka hjälp för det heller. Ännu varjefall.

Tre skivor vattenmelon, det är allt jag ätit idag, och de kom upp tillbaka inom en halv timme. Suck. Nå, kanske det lättar till natten. Hoppas, jag skulle verkligen behöva sova emellanåt…

Och min snälla familj har varit och handlat och hämtat saker från butiken åt mej, och tidningar och slickepinnar (klubbor). Tack för det :) Jobbigt (men tillika jäkligt skönt) att bo ensam i såna här situationer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s