Sover dåligt

on

Usch så jag sovit dåligt senaste veckan. Det började ett par nätter innan vi skulle åka hem från Spanien. För det första är jag inte trött på kvällarna. Normalt brukar jag vara i säng före kl. 23, men nu har jag suttit uppe ännu 00.30. Sen lägger jag mej, vrider och vänder och får inte tag i sömnen. Då jag äntligen somnar drömmer jag äckliga saker (som att katterna rymmer eller tappar ögonen), vilket ju oxå tyder på dålig sömn. Kommer man inte ihåg vad man drömt så sover man tungt. Och så vaknar jag minst en gång varannan timme. Längre mot morgonen vaknar jag oftare, 1-2 ggr i timmen. Och ofta som jag vaknar på natten så förstår jag inte var jag är. Tror jag är kvar på platsen jag var i drämmen men allt ser så annorlunda ut. Katterna som snarkar brevlid mej ser inte ut som mina och väggarna har fel tapet. Tar en stund och lite panik före jag fattar att jag drömt och att jag ligger hemma i sängen. Dessutom tror jag att jag har lågt blodsocker stup i kvarten. Då jag vaknar känner jag mej låg och skakig, så jag mäter blodsocker 2-3 ggr per natt oxå. Men det har inte alls varit lågt, bara innbillning. Usch så jobbigt.

Jag har nämligen aldrig annars sömnsvårigheter. Jag brukar somna bara jag ser min sköna säng och dyna. Och sover oftast hela natten, och gärna lite till. Så det här är jobbigt. Behöver 8-10 timmar sömn per natt för att orka jobba. Nu orkar jag inte.

Vet nog egentligen vad det här beror på tror jag. Ända sedan insulinpumpen kom har jag levat ett jättelugnt tressfritt liv. Jag har varit mycket för mej själv på vardagskvällarna, skippat det mesta och bara tagit det lugnt. Men nu var det slut. Nu är det mycket på gång. Nu funderar jag hur mina stackars timmar skall räcka till på kvällarna och jag rusar hit och dit. En annan stressfaktor är hur jag skall finansiera denna sommar. Inte så lätt, mycket som händer… Nästa lediga helg är 25.8, alltså om två månader. Då har jag inga planer. Annat än att det är Forneldarnas natt, dvs. dans i gästhamnen :) Så nu har jag målat den helgen gul. För det hittade jag på i natt då jag låg vaken. Jag skall ta en gul penna och måla in lediga dagar i min kalender. Då jag inte planerar in nånting. 1-2 såna dagar skall det finnas i veckan. Så min hjärna får vila och mitt blodsocker får stabiliseras lite grann…Få se hur det går.

2 kommentarer Lägg till

  1. Anna S skriver:

    Hej Ninnu. Jag har lite liknande problem som dej nu. Tror att det för mej är värmen som gör att jag ibland känner mej låg men sockret är snarare högt. Stress med, som du säjer.
    Det låter bra att hålla utkik efter dina lediga dagar.. för mycket att göra tar verkligen på krafterna.

    1. ninnukka skriver:

      Det jag märkte i Spanien att vätskebrist och lågt blodsocker känns ganska lika. Hos mej yrsel, benen domnar och läpparna sticks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s