Ögonbottenkontroll

on

Idag började jag dagen med besök hos ögonläkaren på Åbolands sjukhus. Denna gång hos en mycket trevlig kvinnlig läkare som jag inte varit hos förr. Hon var finskspråkig, men talade gärna svenska för att öva sej, tummen upp för det!

Ögeonen såg rätt bra ut, en liten blödning på båda ögonen, men inget som behöver behandlas akut. Så om ett halv år ville hon kolla upp ögonbottnen igen. Hon tyckte mina ögonbotten var i mycket bra skick, med tanke på att jag haft diabetes i 22 år och att balansen varit lite si och så (ja, eller rakt ut sagt dålig emellanåt)…. Så det får jag väl vara glad för!

Däremot var hon av den åsikten att jag kanske borde skaffa mej ett par ordenliga läsglasögon att ha t.ex. på jobbet, eftersom jag ser dåligt på långt håller efter att jag måste koncentrera ögonen så hårt då jag sitter vid dator, läser eller handarbetar. Så nu har jag surfat på Specsavers sida, och funderar på att göra ett besök dit någon dag. Måste bara göra en synkontroll först, eftersom öögonläkaren idag inte kunde skriva ut receptet p.g.a. dropparna jag fick i ögonen. Jag skulle kanske vilja ha ett par glasögon med styrka nertill och bara glas upptill, tycker det är så jobbigt att ”kolla över kanten” för att se tv:n osv, men vet inte om de gör såna då jag skall så svaga glas. Få se. Dessutom skulle jag kanske inte ha råd med att köpa glasögon just nu, då jag har blivit bjuden på fyra (!) bröllop i sommar :)

bilden är lånad från Specsavers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s