Måste man avstå från gott?

on

Idag åt jag vegetortilla till lunch. De serveras med massor god mangosalsasås, som jag vet att jag inte borde äta, för mitt blodsocker stiger till skyarna av den. Men den är så god! Så nu ligger mitt blodsocker på 16,7 (känns mycket högre av nån anledning, stiger fortfarande kanske??), trots att jag satte massor mera bolus än jag brukar. Suck. Skall jag inte få unna sej lite mangosalsasås bara för att jag har diabetes och strävar till en jämn blodsockerbalans? Borde jag ha skrapat bort såsen, för att jag vet att jag inte kan dosera rätt för att hamna bra efter lunchen? Ah, idag är en sån här dag. Störande.

2 kommentarer Lägg till

  1. Insulina skriver:

    Sånt är så segt.. Jag har slutat äta vissa livsmedel (eller dragit ner på) för det blir bara dåligt efteråt och man orkar inte med det i längden. Tips; välj dina dagar! Om jag vaknat högt en dag, ligger högt efter lunchen så kan det hända att jag struntar i hela dagen och äter det jag vill fast sockret blir skit efteråt. Men då har man fått njuta lite i allfall och man har ju inte sabbat ett bra blodsocker för det var ju redan dåligt från början.. Men som sagt, välj dagar då du vill unna dig, men blir det ofta stiger ju tyvärr hba1c.. :/

    1. ninnukka skriver:

      Ibland känns det bara som om ALLT gott är fel. Blodsockret mår bara bra av rågbröd, potatis och grönsaker (ja, det som diabetesförbundet oxå rekommenderar för diabetiker typ…). That´s it.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s