Säkerhetskontrollen…

Då vi stod och köade till in-checkningen på flygfältet i Helsingfors kände jag mej lite halvlåg, mätte bs 5,1. Ingen panik, men skulle gärna snart äta nåt, hade inte ätit ännu ordentligt och det var redan eftermiddag.

Då jag kom till säkerhetskontrollen lade jag väskan i lådan och visade åt säkerhetsvakten (vet inte vad för titel de egentlighen har) var mina insulinpennor och -ampuller var packade. Samtidigt frågade jag om jag skulle ta bort insulinpumpen. Nä, det skulle jag inte behöva göra.

Då jag igenom den lilla porten pep det och jag blev ombedd att vänta en stund tills den kvinnliga vakten blir ledig för att kroppsvisitera mej. Hon var nämligen nu upptagen med en utländsk dam som hade en burk tomatsås i handbagaget och därför var lite suspekt… Nå, då hon var klart berättade jag att jag bar en insulinpump och så berättade jag att jag hade en kanyl på rumpan och en glukossensor på låret. Kvinnan såg ut som ett frågetecken. Hon klämde och kände på mej en god stund och sedan bad hon mej följa med till ett annat rum, för de ville nog kolla upp dessa apparater. Suck. Nå, utan min blodsockermätare går jag ingenstans sade jag, och plockade upp påsen från mitt handbagage, som förövrigt oxå skulle måsta öppnas och kontrolleras. Dubbelsuck. Dessutom kände jag att mitt blodsocker låg rätt lågt, så var inte alls så speciellt glad över detta.

Nå, väl inne i ett litet litet rum tillsammans med två kvinnliga säkerhetsvakter skulle jag visa hur dessa apparater är fastsatta på min kropp och den där sensorn var de hemskt intresserade av… Båda såg oxå ut som om de aldrig hade sett en insulinpump förr… Nå, efter att jag var kollad, så var det mitt handbagages tur. De hade nämligen märkt nån lite vätska, som inte var i insulinpåsen… Nå, det var nog helt mitt eget fel, jag hade packat tokigt. Hade insulinampullen som jag hade i användning i påsen med pumpgrejor, där som den alltid är. Borde ju ha kommit ihåg att flytta över den bland de andra insulinen ju… Och så hade jag glömt en Glucobooster i påsen med blodsockermätaren. Så det var mitt eget slarv. Men vi gick för säkerhets skull genom allt i min väska, man vet ju aldrig.

Då jag äntligen kom därifrån låg bs på 4,3, dags för nåt att äta.

2 kommentarer Lägg till

  1. Jonas skriver:

    Nu när man har diabetes så är det ännu större anledning att komma tidigt till flygplatsen o gå igenom säkerhetskontrollen då ju.

    Bra att det gick bra för dej

    1. ninnukka skriver:

      Ja, och hålla koll på blodsockret :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s