80 %

on

Blodsockret var 6,9 igår kväll då jag lade mig. Av nån anledning kände jag på mej att bs skulle sjunka, så ställde in basalen på 80 % över natten och då jag vaknade i morse var bs 4,2. Känns så bra då man lyckas :) Skulle troligen ha vaknat 5-tiden med hypo om jag inte hade satt mindre basal. 4,2 är lite lågt för mig på morgonen, eftersom jag inte vill äta frukost genast då jag stiger upp, så kunde kanske ha sänkt basalen lite till….

Men HUR skall man veta om bs har tänkt sjunka eller stiga då? Jag kunde ju lika gärna ha vaknat på 14,3 p.g.a. minskningen ju! Får väl bara gå på känslan :)

Jag har ni haft de senaste tre kanylerna på ryggsidan, och det känns bra! Varken kanylen elller slangen är i vägen och huden på magen får vila. Lite kort känns slangen emellanåt (har nu 60 cm), men det är bara att rycka lite i den :) Insulinet verkar bara tydligen lite för bra där bak… Har haft superbravärden denna vecka, men oxå många hypon… Varje fall en känning per dag, ibland oxå två. Det är ju mindre kul. Har inte haft hypon på ett bra tag, så det känns inte så kul att de är tillbaka :( Kanske jag bara borde ha en skilld basalmodell då kanylen är på ryggen, inte vet jag?

Nå ja, god morgon kära läsare :)

2 kommentarer Lägg till

  1. Insulina skriver:

    Vart exakt sätter du nålen? På rumpan eller kärlekshandtagen? Har du stål eller plastnål?
    Kram!

    1. ninnukka skriver:

      Handtagen, ovanför byxlinningen, så den inte fastnar. Sparar rumpan till Spanien-resan, för då vill jag att den blir under bikinibyxan :) Jag använder 9 mm rak plastnål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s