Slarvpottan jag

on

Usch så jag varit en slarvig diabetiker…

Igår hade jag igen ingen koll på hur mycket insulin det fans kvar i pumpen. Kl. 22.30 larmade pumpen, så då var det bara att fylla på reservoaren och så passade jag på att byta kanyl i samma veva. Ja, det skall man ju då INTE göra innan läggdags… Så kl. 01 ringde väckarklockan, dags för blodsockermätning. Och pust, kanylen fungerade :)

Nå, kl. 9.45 larmade pumpen idag igen. Jag hade inte rört på pumpen på 11 timmar, vilket ju betyder att jag inte satt nån insulin till frukosten. Nä, det hade jag glömt!!! Mätte bs som låg på 6,8. Så tur i oturen så hade jag glömt frukostinsulinet, annars hade jag troligen hamnat lågt. Men men, sånt slarv!

Idag har jag köpt ny bikini! Vi åker ju snart igen till Spanien och då kommer jag att gå klädd såhär:

Åh så skönt det ska bli! Gillar inte att köpa bikinen utomlands. För det första är ju storlekarna helt annorlunda, och för det andra är det inte så kul att prova bikinin i butikerna där. Så jag passar på att köpa här hemma istället :)

Ikväll har det kollats på hockey igen :) Har märkt att det går hur bra som helst att handarbeta samtidigt som man ser på hocketmatch. Idag virkade jag några blommor som jag fästade fast på mössan jag virkade förra veckan. Visst blev den snygg :)

3 kommentarer Lägg till

 1. Hanna skriver:

  Fniss! Jag lyckas också nästan alltid vara tvungen att byta till natten. Idag också, som tur är så jobbar Hunken natt och har lovat att ringa och väcka mig vid 01 för att kolla=)

  Såg att du skrivit om skinprep nedan. jag fick använda det när jag hade animaspumpen för flera år sedan. Blev alltid röd och irriterad av plåstren vilket infusionsset jag än använde till det men tejpen lossnade aldrig av det. jag kommer dock ihåg att jag var tvungen att låta skinprep torka i minst 15 minuter innan jag satte nålen…

 2. Hej Nina! Brukar du delta i Diab.föreningens möten och träffar? Då jag var för hundra år sedan var de ju bara gamlingar på dom… Vet du hur läget är nu?

  1. ninnukka skriver:

   Hejsan! Jag har inte heller varit aktiv på många år, precis av samma orsak. Men nu har jag blivit invald i styrelsen, så får väl bli lite aktivare :) Det skulle vara kul med en grupp vuxna typ 1 -diabetiker, eftersom ”vertaistuki” är A och O i diabetesbehandlingen tycker jag (därav bloggen!). Föreningen ordnar t.ex. bowlingskvällar, och klart att alla medlemmar är välkomna (trots att det nu mest går äldre typer…). Men det är ju inte så kul att vara ensam ”ung” där sen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s