Skin-Prep

Har nån av er testat Skin-Prep? Jag fick såna från materialutdelningen, fast det inte var riktigt såna jag hade tänkt mej. Bad om att få små lappar att rengöra huden med innan man sicker kanylen/sensorn (tänkte att det kunde vara helt smart i Spanien och i sommar då det är hett…), för att det inte skall bli infekterat.

Nå, men jag fick Skin-Prep-lappar och tänkte att jag väl kan testa dom då.

Första gången jag testade dem putsade jag magen med lappen där jag sskulle sätta fast kanylen. Fattade inte att ämnet skulle göra en hinna på huden, så jag tvättade bort medlet från huden innan jag sköt kanylen, tyckte huden kändes obehaglig.

Men då jag googlade Skin-Prep förstod jag ganska snabbt att den där hinnan just var pointen med lapparna, hinnan skall skydda huden lixom. Så jag bestämde mej för att ge lapparna en andra scans. Testade i samtidigt som jag senast satte sensorn på låret. Putsade låret med lappen. lät ämnet torka och så satte jag fast sensorn och tejplappen som jag sätter över sändaren så den skall hållas på plats. Efter jag varit i duschen märkte jag att hela tejpen höll på att lossna!, så jag fick byta tejplapp, och följande dag var det samma rumba igen. Tejpen bara lossnade från huden…

Har nån annan märkt att Skin-Preppen gör så att inte tejpen fastnar lika bra? Har nämligen märkt att min hud på magen blivit ganska irriterad av alla kanyltejper, men vill ju inte heller riska att kanylen lossar, p.g.a. Skin-Prep.

6 kommentarer Lägg till

 1. Insulina skriver:

  Men har du inte sprittussar?? För Skin prepp desinfektionerar ju inte! Jag använder först Alcohol prep pads och när den torkat så kör jag skin prep på och väntar tills det blir som en tunn vit hinna som du beskrev, sen på med nål+plåstret. Jag började med skin prep för mitt plåster började alltid klia och min sköterska sa att dom var bra mot hudirritation, funkar toppen!

  1. ninnukka skriver:

   Nå dom sa åt mej att man inte behöver använda sprit i ”vardagligt” bruk… Och tydligen visste de nog inte på materialutdelningen vad jag var ute efter…

 2. Helena skriver:

  Hej, då jag har haft sensorn i armen och tagit bort tejpen en vecka senare så har de suttit fast så bra att den har tagit med flera hudlager och blivit väldigt sjukt länge efteråt. Sist då jag hade sensorn så satte vi skin prep och de höll fast bra och irriterade inget efteråt. :-D

 3. minna skriver:

  Hej, vi fick skin prep till dottern pga utslag och för kanylen brukar lossna lätt men jag tycker inte dom hjälper alls, tvärtom lossnade kanylen oftare med skinprep får hon ändå och utslag :(
  nu har vi tunn-tunn plastfilm med lim som man klipper till önskad storlek via hjälpmedels. Tegaderm heter den.

 4. Hanna Andersson skriver:

  När jag använder Skin prep får jag bara massa utslag och kanylen lossnar efter nån dag. Vi har provat med andra medel som ska rengöra men det funkar inte på mig så jag tvättar bara rent med ljummet vatten. :)
  Ps: Jätterolig blogg att läsa! Särskilt när man själv har diabetes! :)
  /Hanna

  1. ninnukka skriver:

   Hejsan Hanna! Roligt att du kommenterat :) Jag brukar inte heller använda nåt att rengöra med, samma problem, kanylen vill inte hållas…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s