Pumpen i Spanien

on

Jag har ju inte alls berättat hur vår resa till Spanien gick heller!

Trots allt stress över att komma ihåg att diabetes material och insuliner osv. var det nog jätteskönt att resa med insulinpumpen! Dessutom hade jag senorn kopplad och den fungerade bra och visade rätta värden, så det underlättade semester oxå. Kändes riktigt bra att vara med pumpen i farten :)

Ändrade inte på insulindoserna alls, utan hade samma basaldoser som hemma oxå. Min kropp reagerade lite annorlunda på maten där av nån anledning och hade ofta höga toppar efter måltiderna, men blodsockret kom själv snällt ner utan desto mera korrigerande. Vi lagade ganska mycket mat hemma i lägenheten så då var det såklart enklare att räkna kolhydraterna än då vi åt på resaturang. Helt som vanligt alltså :)

Enda problemet med att vara pumpbärare som jag märkte var att det är skitsvårt att gömma pumpen under sommarkläder. Hela tiden putade den ut nånstans. Alltså det är inte så att jag vill gömma pumpe för att folk inte skall veta att jag har pumpen utan jag tycker det är fult då den putar ut under blusar och klänningar. Som en knöl. Oftast har jag ju den fast i behån här hemma, men under sommarkläderna syns den ändå (borde kanske skaffa större tuttar så skulle den rymmas bättre där emellan ;) ). Försökte ha den i byxlinningen, men där putar den oxå. Suck. Put put.

Det jag var mest nervös över hur det går med pumpen då jag skall sola. Men det var ju hur enkelt som helst. Nå för det första så hade vi ganska dåligt väder så det blev inte så mycket solande…. Men då vi var på stranden kopplade jag bort pumpen och efter en timme kollade jag blodsockret, kopplade i pumpen och satte bolus och tog bort pumpen igen. Behändigt!

Lite tråkigt är det att kanulerna och behållarna och allt annat stuff tar mycket utrymme i väskan. Men nu lämnade jag kanyler i Spanien så jag har där då jag åker dit i juni igen. Tänk om man skulle åka på en månads interrail eller nåt. Hela ryggsäcken skulle vara proppad med kanyler ju! Då skulle det kanske vara enklare med insulinpennor och nålar varjefall :)

Alltså gick resan med min nya vän insulinpumpen hur bra som helst! Blodsockren var jämnare än nånsin tidigare på nån resa. Så nu är det bara att vänta drygt en månad så åker vi till Spanien igen :)

2 kommentarer Lägg till

 1. Insulina skriver:

  Kul att det gick så bra! Håller helt med dig med pump-gömmandet! Alla med pump borde ha sillisar hehe.. Jag var på fest i helgen och hade klänning. Hade jag pumpen clipsad i troslinningen åkte ju dom ned men hade strumpbyxor över så det satt super tajt och super bra. Men det är inte så kul att gå hela sommarn med strumpbyxor..
  Det finns ju band med ficka man kan ha som skärp men det ser ganska muppigt ut tycker jag.. http://www.diaboom.se/
  Vi borde starta nån tävling med bästa sätt att gömma pumpen på sommarn :)

  1. ninnukka skriver:

   Tävlig skulle vara bra, kanske man skulle få nya tips :)
   Samma med kanylen. I vanliga fall tycker jag om att ha knylen rätt högt, har den nästa alltid nånstans ovanför naveln. I spanien försökte jag ha den lågt så den gömdes under bikinitrosan, men då istället rev jag till den varje gång jag skulle på toa eller då jag klädde på mej. Inte helt enkelt det här, men kanske vi oxå snart blir vana :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s