Ingen brådska tack!

on

Tidigare i mitt liv har jag alltid haft en massa för mej. Haft många hobbyn, hunnit hit och dit på kvällarna osv. Och alltid har jag vetat att min kropp och diabetes inte riktigt gillat det. Det där är oxå en sak som är så individuell för alla diabetiker. Mitt liv skall helst vara ganska lugnt, helst ingen stress och brådska alls.

Sen jag fick insulinpumpen har jag verkligen försökt ta det lugnt. Har helst inte planerat nåt till vardagskvällar, utan kommit hem efter jobbet, fixat mat, skött hushållssysslor (niin varmaan…) och tagit det lugnt. Och blodsockren har ju varit så prima de bara kan vara ju! Under mitt diabetesliv har jag aldrig haft en så bra balans (okej, kommer inte riktigt hur det var de första åren, men varjefall..) som jag har nu.

Och idag igen visade det sej att lite också brådska ställer till det! Jag var hemma från jobbet kl. 16. Husbolagets styrelsemöte började kl. 17 så jag kastade i mej lite mat och traskade iväg dit. Mitt i mötet fick jag brådska mej i väg till folkdansföreningens vårmöte som började 18.30. (Thank God att jag bor i en lite stad och allt ligger nära varann..) Då jag kom fram låg blodsockret på 17.3, suck! Och då satte jag bolus helt enligt kolhydraterna. Varje gång jag lämnar mitt hem och gör nåt som inte hör till min vardag så går det så här! Och varje gång jag ens lite känner att jag har bråttom nånstans. Nå, korrigerade med ett par enheter och deltog ännu efter mötet på en halv folkdansövning, och nu är blodsockret i skick igen!

Så, måste nog säga att diabetes nog begränsar mitt liv ibland. Ändå. Tur att jag inte utbildat mej inom sjukvården som jag tänkt nångång, skulle aldrig palla att jobba skiftesarbete (jo, det att man jan jobba endast dagskift inom sjukvården oxå!).

Nå ja, nu har jag igen gnällt färdigt. Nu tv, sen sova och hoppas att imorgon igen är en lugn och skön dag :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s