Hur gick det så här?

on

Nice nerförsbacke…. Hur gick det så här?

Jo, jag låg på 19,7 och korrigerade med 3 enheter bolus (den första lilla pluppen under kurvan). Sedan åt jag kvällsmål (rågbröd, 30 kh) och satte 2,5 enheter bolus (den andra pluppen) och efter det har det bara gått neråt. Aja baja Nina, NÄR skall du lära dej att inte korrigera genast du ligger högt! Åååh! Borde väntat, ätit kvällsmål och satt 4 enheter bolus då istället. Då skulle jag troligen inte behövt sitta här, efter kl. 23, då jag redan borde sova föra att orka upp till jobbet imorgon bitti, och äta ett andra kvällsmål fast jag inte alls är hungrig för att få upp blodsockret för att våga gå och lägga mej, för att vakna i morgon med högt blodsocker och illamående. Suck.

Hej vardagen, semestern är över.

6 kommentarer Lägg till

 1. v skriver:

  Åhh, använder du dig av pump?:) Intressant, jag använder insulinpennor!

  1. ninnukka skriver:

   Jo, fick äntligen pump i november! Är jättenöjd :)

 2. Josefina skriver:

  Hej!
  Det är en balansgång detdär om hur mycket man ska ta. Svårt! :/ jag har en pump som du men jag kan inte se min blodsockerkurva. Hur ställer man in det? Så oteknisk jag känner mig.

  /josefina

  1. ninnukka skriver:

   Till Medtronics Paradigm VEO -pump kan man koppla sensor som mäter blodsockret. Sensorn sätts fast under huden på samma vis som kanylen ungefär och till den sätter man fast en sändare som sedan ”talar” med pumpen och så kan man se kurvorna. Ganska behändigt då det fungerar som det ska :)

   1. Josefina skriver:

    Häftigt:) är det något man har på hela tiden? Nästa gång jag ska till min ssk ska jag fråga efter en sådan:)

   2. ninnukka skriver:

    Jag hade mycket prolem med den i början, visade inte alls rätt. Men på låret verkar den fungera bra, så nu är jag faktiskt inne på min tredje vecka med senorn. En sensor kan man ha i 6 dagar, sen måste den bytas/tas bort. Ganska praktiskt :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s