Diabetespackning igen…

on

Så packar jag mina diabetesgrejer igen. Denna gång skall jag vara borta en vecka och dessutom åka flyg. Det är så mycket att tänka på och komma ihåg. Bara tanken på att jag glömt nånting ger mej panikkänsla.

Man ska ha dubbelt av allting med sej. Dessutom en reservplan (dvs. insulinpennor) om pumpen skulle paja. Vad skall man packa vart. Hälften av grejerna i handbagaget och hälften i kappsäcken. Så om kappsäcken skulle komma bort, så klarar man sej ändå med det man har i handbagaget, men dit ryms inte riktigt allt… Allt insulin och extra senorer i handbagaget, för de tål inte kallt. Två blodsockermätaren och dessutom ketonmätare. Två insulinampuller, fyra insulinpennor. Lappen som doktorn har skrivit, där det står att jag behöver bära med mej allt det här. Två lådor kanyler, och två lådor reservoarer. Extrabatterier till pumpen. Borde jag kanske skaffa batterier till blodsockermätaren också? Och till ketonmätaren? För tänk om man behöver den och just då tar batteriet slut. Typiskt.

Tror jag skall göra en lista på allt jag packar ner så det går lättare nästa gång. Men nästa resa blir i juni till samma ställe, men då är vi två veckor. D.v.s. dubbelt stuff. Åh, jag blir tokig! Det här med att resa som diabetiker är tufft!

En kommentar Lägg till

  1. Hanna skriver:

    När vi reste iväg i två veckor så hade jag allt i handbagaget. Jag hade iofs sprutor då men det blev ju mycket att bära på. Intyget hade jag bland passet och andra viktiga saker. Hälften av insulinprylarna låg i mitt handbagage och andra hälften låg i Storis handbagage och det var inga problem alls när vi skulle genom säkerhetskontrollen. jag tänkte att det är bra att dela upp grejerna utifall handbagaget kommer bort eller blir stulet. Jag hade batterier med till mätarna och extra teststickor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s