Mera basal?

on

Har en längre tid märkt att mitt blodsocker vill stiga lite högt, till typ 15, efter lunch. Har bara tänkt att jag räknat kolhydraterna fel eller att jag kanske borde ta 1,5 enher/10 kolhydrater bolus istället för 1 E/10 kh vid lunch. Nå, idag låg bs på 9,7 innan lunch, och min fetasallad innehött 0 kh, dvs. ingen bolus. Och ändå steg blodsockret! Två timmar efter lunch var det 12,0 och ytterligare en timme senare 12,2. Så tror jag får höja lite på basalen typ mellan 10 – 14. Kl. 15 och framåt har blodsockret igen tendens att börja sjunka kraftigt om jag inte äter mellanmål, och vid middag är allt helt ok som det är. Vad tro ni pumpfantaster? Men tror ändringen får vänta tills efter min semesrer. Ids inte gå och rådda på helt ok-fungerande doser nu innan min första utlandsresa med pumpen!

Mina små söta kissor  har min kompis och hennes sambo lovat ta hem till sig under tiden jag är borta. Så snällt av dom! Det är alltid så ledsamt att lämna dom hemma, trots att nån såklart besökt dem några gånger per dag. Men nu vet jag att de kommer till ett bra reservhem där de har sällskap varjefall :) Hoppas inte bara Elmo börjar trotsa… Nå, de får väl föra hem katterna tillbaka isf. Men det skall igen bli så ledsamt att lämna dom :'( Buhuu.

Men jei för sola och bada i Piña Colada!!

3 kommentarer Lägg till

 1. vedis74 skriver:

  Har funderat att skaffa pump till barnet. Kanske lättare för honom sen? Fast det fungerar bra nu också med spruta… så ännu är det the old fashion way som gäller : )

 2. Hanna skriver:

  Tror du är helt rätt i dina tankar. jag skulle ha flyttat lite av basalen från kl 15 och framåt till de timmarna mitt på dagen när det verkar vara en aning högt. Jag har också varit med om höjning av livsmedel som ska vara helt fria från kolisar, vet inte om det har varit maten då eller andra faktorer. Det är nog helt rätt att tänka att du ska vänta till efter semestern, bs påverkas alltid för mig av miljöombyten=)

  Är du nyfiken kan du ju under en dag testa att lägga temporära basaler med höjning och sänkning under timmarna du nämnde och se vad resultatet blir.

  Ha en riktigt skön semester och skriv gärna något inlägg om hur det var att resa med pump=)

  1. ninnukka skriver:

   Tack Hanna igen för hjälpen. Kan ju faktiskt testa med temporär, det har jag inte tänkt på. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s