Hej, chokomuffins

on

Idag är det kollegans födelsedag. Det firade vi genom att äta  Axos chokomuffins till eftermiddagskaffet (pust, det blir mycket gott den här veckan…). Och oj så gott det var.

På bilden kan ni se vad mitt blodsocker låg på efter lunch, dvs. innan muffinsen, 10,2.Pumpen ville att jag skulle ta 3,9 enheter insulin (beräknade ca 35 kolhydrater i muffinsen, vad tror ni?) och jag landade tvp timar senare på 13,0. Om jag hade haft ett normalt bs innan muffinsen skulle jag ha landat helt ok, men eftersom det nu var högt innan så blev det högt efteråt oxå. Borde ha lagt mera för korrigering…  Nå, men ingen katastrof. Eftersom detta var en verklig sockerbomb, tror jag nog blodsockret kommer ner igen inom en timme…

Min kollega, som då inte är diabetiker, mätte 5,2 efter demma muffinsbomb. Helt nice!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s