Trött på det här nu!

on

Som jag skrev för några dagar så går inte diabetesskötande riktigt som på Strömsö* just nu… Då för att mitt blodsocker låg högt hela tiden och nu för att det är lågt för det mesta! Ingen skillnad hur jag nu gör så känns det som om det inte funkar. Jag gör som bokens alla regler säger och ändå är det  högt eller lågt om vartannat! Jag väger och mäter och räknar och funderar.

Förra veckan steg mitt blodsocker till 15 varje dag efter lunch. Ingen skillnad hur jag gjorde. Denna vecka har det varit lågt varje eftermiddag. Idag fick jag äta en 40 kolhydraters ”efterrätt” för att få bs att hållas över 5 efter lunch. Warför är det så här nu då?

Jag har haft insulinpumpen nu i tre månader och kanske det bara är så att vår smekmånad nu är förbi och vardagen är här…

*Strömsö är alltså ett finlandssvenskt lifestyle-tv-program där de pysslar och grejar och allt är så perfekt.

En kommentar Lägg till

  1. V8-MAMMAN skriver:

    Jag är ju kanske inte rätt person att kommentera, för du har ju betydligt fler års erfarenhet av diabetes än vad jag har (ett par ynka månader). Men under de här två månaderna sen sonen insjuknade har han haft flunsa ett antal ggr och varje gång har hans socker tagit ett stort skutt uppåt så fort han har haft en infektion på gång i kroppen. Oftast är det så vi har insett att han har en flunsa på G. Så det kan bara inte vara så att du har eventuellt en infektion i kroppen på G, som inte riktigt orkar bryta ut!? …Eller har du varit extra stressad på sistone?!
    Som sagt, är ju inte jag direkt den rätta personen att ge ”råd” om detta, men det var bara en tanke…
    Hoppas i a f att det ska snabbt reda sig och stabilisera sig igen! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s