För gammal för smartphone?

on

Detta är mina nya telefon:

Det är en Samsung Galaxy Mini. En ”enkel” smartphone, typ karvalakkimodell skulle jag säga. Men så tillräckligt bra för mej :) Kräver inga underverk av  min telefon. Är glad så länge jag kan ringa, messa, surfa och spela Angry Birds :) Och det kan jag med denna lilla telefon. Jag är riktigt nöjd så här långt varjefall.

Men en sak stör mej… Det kom ingen bruksanvisning med fonen ju. Nej, den skulle man läsa på nätet. Nå, jag har bara hittat en norsk bruksanvisning på nätet! Ja, på de finska Samsung-sidorna.  Och det språket är jag inte riktigt haka på. Är inte heller haka på engelska, så skulle så gärna byta telefonens språk till finska eller svenska, men hittar inte var man gör det. Eller går det kanske inte att byta språk på dagens fina telefoner? Har mailat till Samsungs support, men det lär väl dröja innan man får svar därifrån… Dessutom äter nånting i min telefon batter riktigt fruktansvärt! Batteriet håller just knappt ett dygn! E-posten och fb  har jag ändrat så det inte synkas automatiskt, men helt klart är det nåt annan som synkar. Huhhu. Dagens tekning. Är tydligen för gammal för att orka lära mej, man kanske det kommer med tiden. Ännu har ingen ringt åt mej (och telefonen tog jag i bruk på söndag!!), så vet inte ens om jag kan svara i den :)

Annat var det då jag gick omkring med föräldrarnas Nokia 1611 :D

(och bilderna har jag ju igen hederligt stulit från nätet…)

9 kommentarer Lägg till

 1. Ninnu skriver:

  Jaa, tack till den norska bruksanvisningen! Äntligen förstår min telefon svenska och jag förstår den :)

 2. hsg skriver:

  http://www.three.co.uk/static/user_guides/Samsung_Galaxy_Mini_UM.pdf

  På sidan 101 i manualen:

  Language and keyboard
  Change the settings for text input.
  ››Select language
  Select a display language for all menus and applications.

  1. Ninnu skriver:

   Tack snälla :) Hittade det redan dock i den norska manualen :)

 3. Emmi skriver:

  Batterierna är ju nog inte gjorda för att hålla mer än ett dygn, så e de bara… Man måst ladda smartlurar varje dag, speciellt om man spelar mycket angry birds.. Under program i Inställningar-menyn hittar du vad det är som förbrukar mest batteri, åtminstone på min Samsung som ju inte borde vara allt för mycket annorlunda än din

  1. Ninnu skriver:

   Okej, kanske är så jo, nu har jag ju pillat på den mest hela tiden och laddat ner appar osv, så kanske inte batteriet håller nej… Hem och ladda :)

 4. Tanja skriver:

  Min telefon äter nog akku också om man spelar och surfar mycket. Men i normalt bruk håller den nog nästan hela veckan (=inte spela Angry birds ;)).

  1. Ninnu skriver:

   Jo, kanske det lugnar sej då jag haft telefonen ett tag. Nu är det Wordfeud som gäller…

 5. Katarina Winkler skriver:

  Har samma telefon o samma problem med batteriet.fick tipset att dra ner på ljuset på skärmen o de blev bättre:-)gå in på inställningar o sen skärm..men annars en toppenmobil:-)

  1. Ninnu skriver:

   Tack Katarina för tipset :) Sänkte på belysningen, kanske det hjälper lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s