Automaattinen pysäytys

on

Mittiallt nu på kvällen, kl. 22.00, larmar min insulinpump att den stängs av automatiskt! Vah? Min första tanke var såklart att pumpen fått nåt fel, ända tills jag kom på att jag inte rört hela pumpen sen förmiddagen. Jag har ställt in min pump så att den stängs av automatiskt om jag inte rör den på 11 timmar*. Så jag har inte tagit nån bolus på 11 timmar! Börjar tänka tillbaka på mina blodsockervärden längs med dagen och vad jag ätit. Ja, på eftermiddagen åt jag ett äpple till mellanmål, tog ingen bolus. Efter jobbet drack jag kafe hos föräldrarna och åt mammas kolhydratsfria bröd, tog ingen bolus. Nu var kl. 22 och blodsockret låg på 7,3, inte illa!

* Det som inte är så bra med insulinpump (varjefall då man bor ensam…) är att om jag hamnar i insulinchock, alltså på tok för lågt blodsocker, så fattar ju inte pumpen det utan fortsätter pumpa i insulin, vilket gör att blodsockret fortsätter sjunka. Därför kan man ställa in en automatisk avstängning, så den inte ger insulin efter ett visst antal timmar, så man ännu har en chans att vakna upp ur chocken… Varför jag valt just 11 timmar är för att det är typ så länge som jag brukar sova som längst på helgerna :) Så jag försöker att komma ihåg att klämma lite på pumpen alltid innan jag lägger mej, men ändå händer det (ganska ofta faktiskt…) att jag vaknar vid typ 06 för att pumpen larmar om automatisk avstängning….

God natt :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s