138 tegelstenar…

on

… har jag gjort de senaste två kvällarna :)

Kyrkans Utlandshjälp sökte på onsdagen på sin Facebook-sida frivilligt pysselhjälp, och jag nappade på det direkt :) Mejlade av och an med en tjej på deras kontor och bestämde mej för att hjälpa till i ett projekt. Nämligen med att göra tegelstenssmycken.

Tegelstenssmyckena säljs sedan och pengarna går till projektet Vi bygger en skola i Kongo. Läs mera om det intressanta projektet här. Just mina tegelstenar kommer att säljas på Kyrkodagarna i Vasa nästa vecka, så kika in där och köp ett smycke om du har vägarna förbi :D

Stenarna gjorde jag av Das-lera (eller tror att min lera var av nåt annat märke, köpte den på Tiimari). Sedan skall stenarna torkas och numreras. Ett band i kroken och halsbandet är klart.

Katterna hjälpte såklart oxå till :D

Det känns bra att få hjälpa till! Jag donerar en liten slant till Kyrkans Utlandshjälp varje månad, men det känns ändå så fjuttigt. Mera cash kan jag inte ge bort, men min tid kan jag ju donera! Känns som om det här är det minsta jag kan göra för barnen där borta! Kanske du också kan hjälpa till på nåt vis? Titta in på Kyrkans Utlandshjälps hemsida.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s