Om potatismos

on

Det där med potatismos. Diabetiker skall nog inte äta det, eller varjefall inte jag. Ingen skillnad om det är ”riktig” eller påsamos, aldrig klarar jag av sätta lämpligt insulin till mos.

Min snabbmosprotion till lunchen innehöll 33 kolhydrater. Jag satte 3,5 enheter bolus (1 enhet per 10 kolhydrater). Två timmar efter lunch låg blodsockret på 15,0! Jag korrigerade inte, beslöt mej för att kolla vad som händer. Efter ytterligare 1,5 timmar låg bs på 4,0! Så jag fick äta lite till då. Så potatismos och jag = not friends!

4 kommentarer Lägg till

 1. paradox skriver:

  Det där gäller nog de flesta. Jag känner av lågt insulin, fast inte för att jag har diabetes, utan för att jag får en massa tics om jag får blodsockerfall. Man hålls inte alls mätt på potatismos, speciellt inte med kaffe efteråt.

 2. V8 MAMMAN skriver:

  Så där på tal om potatis… Tänkte jag skulle fråga dig, för jag tänkte att du kanske vet, om batat (sötpotatis) innehåller några kolhydrater och i s f hur mycket?
  Den fanns inte med i häftet över kolhydrater som vi fick från sjukhuset, men tänkte att den kanske inte fanns med p g a att batat är ju ändå inte sååå vanligt. Men å andra sidan är ju inte batat nån potatisart heller, även om den heter ”sötpotatis”, utan går under arten rotsaker…

  1. Ninnu skriver:

   Har heller inte hittat det nånstans, men näringsterapeuten som jag senast talade med sade att det borde vara ungefär lika mycket som i potatis. Har satt insulin enligt det och det har fungerat bra :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s