Kvällssysselsättning

on

Ikväll gör jag det här:

 

Lär mej spanska. Fyndade en bok, Spanska på resan, i den lokala bokhandels för -30 % igår. Så nu försöker jag förstå nånting… Inte så enkelt språk. Skulle vara kul om man ens kunde så mycket så man förstod skyltar och innehållsförteckningar osv. Hoppas jag har nytta av boken under mina resor till Spanien kommande månader :) Hih.

 

 

 

 

Letar på nätet efter Kryssring. Hittade nånting som heter Kryssring i en gammal sudoku-tidning igår. Och oj så kul det var! Jag fastnar riktigt ordentligt i sudoku ibland, och gör sudokun alla kvällar osv. Och tror jag kunde fastna minst lika lätt i kryssring. Bara jag visste var jag kan få tag på mera? Nån som vet?

 
Ikväll har det kalasats igen. Pappa fyller år idag. Ja, vi firar farsdag, jul , hans namnsdag och födelsedag, allt inom två månader. Han är dessutom inte den enklaste att köpa gåvor åt, så det är en knepig tid :) Ingenting önskar han sej och ingenting behöver han, men ändå vill man ju köpa nånting! Mina föräldrar reser en hel del, så jag köpte en kappsäcksvåg (heter säkert nånting helt annat egentligen) åt honom. Tänk att de inte hade en sån från tidigare!

3 kommentarer Lägg till

 1. notgubben skriver:

  Kul! Språk är ett bra sätt om man vill få någon kontakt med lokalbefolkningen, försöka sig på att pruta, m.m. Säkert kommer din bok att hjälpa dej en del. Man behöver inte kunna så mycket för att göra sej förstådd i enkla saker. Svårare är det att begripa det man får till svar! För svararen känner inte till ditt ordförråd och dessuton talar han/hon oftast alldeles för snabbt. Muy éxito!

  1. Ninnu skriver:

   Dit vi skall åka är inte alla så bra på engelska nämligen. Men min familj har varit där några gånger och föräldrarna har gått spanska-kurs, så kanske vi klarar oss :)

   1. notgubben skriver:

    Jo, engelskan kan man inte alltid lita till ute i världen. Då vi var i Guatemala för ca 20 år sedan så blev vi mycket förvånade över att det var regel att hotellens receptionister inte kunde engelska. Men i regel fanns det någon engelskkunnig i de bakre regionerna. Ungt folk som studerade på universitet var också väldigt borta på engelska. Men på en tidig morgonpromenad stötte jag på en skoputsare (!) som talade en alldeles utmärkt engelska…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s