Näshörningen

on

Nån som har testat Sarvikuono-näskannan? Eller Näshörningen som den heter på svenska…

Jag skaffade en sån kanna förra hösten då jag hade bihåleinflammation igen en gång… Kannan skall vara bra vid bihåleproblem. Så jag köpte kannan och använde den två gånger. Tyckte det var så obehagligt. Alltså kannan fylls med vatten och salt och sedan häller man vattnet in genom ena näsborren och ut genom den andra… Och jag bara kände hur huvudet fylldes med vatten och det kändes som om jag skulle drunkna. Usch. Men nu grävde jag fram Näshörningen igen, och skall ge den en andra chans… Har ingen lust att igen få bihåleinlammation, så nu skall bihålorna sköljas med saltvatten 2-4 ggr per dag. Men jo, det är lika obehagligt ännu. Men kanske man blir van?

 

4 kommentarer Lägg till

 1. homecomingqueer.ratata.fi skriver:

  Jag använder kannan rätt ofta, har varit en vandrande bihåleinflammation under många år, blivit opererad ett par gånger på grund av detta och har småningom kommit fram till att det är mindre besvär med att använda kannan än att gå runt och ha kronisk bihåleinflammation :)

  Jo, man vänjer sig nog vid att ha saltvatten i huvudets kaviteter, fast det finns naturligtvis saker som är roligare att syssla med här i livet. Som att äta choklad, till exempel.

 2. mobilamamma skriver:

  Jag har länge funderat på att skaffa en Näshörning, men tvekar, just med tanke på den där obehagskänslan. Jag väntar på din rapport! :-)

 3. Ninette skriver:

  Vi brukar också använda näshornet (som jag trodde det hette på svenska), och det tar ett tag att vänja sig med sen går det bra tycker jag. Funkar jättebra mot bihåleinflammation! Vår äldsta går t o m med på att använda det, så han har också vant sig vid hur det känns. Men jätteviktigt att ha salt i vattnet, annars känns det väldigt obehagligt!

 4. Pingback: Sjukledig |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s