Högt blodsocker :(

on

Jag har nu legat högt ända sen igår, och det tar på krafterna! Har stuckit massor extra och korrigerat, men det verkar inte ha nån verkan alls. Alltså nu talar vi om värden 15-25, typ… Morgonvärdet idag var 16,7 och sen har det bara stigit :( Tog för en stund sedan en ny insulinpenna från kylen, så ska testa sticka med den då den svalnat. Kanske min nuvarande penna tagit skada av nånting och insulinet inte fungerar? Måste testa… Har nu legat så länge högt så jag kanske borde mäta ketoner också? Usch. Hatar att ligga högt! Vill bara sova.

5 kommentarer Lägg till

 1. netta skriver:

  Titta på Kostdoktorns senaste inlägg: http://www.kostdoktorn.se/boom-det-omojliga-hander-igen. Det är visserligen typ 2, men torde hjälpa mycket för typ 1 också. Nu är jag inte aktiv läsare här, råkade bara snubbla in. Så kanske du redan undviker kolhydraterna. Men jag såg att du åt krutonger åtminstone (vilket har kolhydrater i sig).

  1. Ninnu skriver:

   I Finland rekommenderas inte kolhydratsfri kost för diabetiker. Inte varjefall av de läkare som jag träffar. Dessutom har väl Fettdoktorn själv nyligen insjuknat i diabetes typ 2.

   1. netta skriver:

    Det har hon inte. Det var bara kvällstidningarnas idé. Hon är bara ovan att hantera kolhydrater, då hon äter LCHF. Men sen när hon gjorde om testet efter att ha ätit kolhydrater några dagar först var testsvaret ett helt annat.

    Det finns nog flera vetenskapliga studier som stöder lågkolhydratskost. Man har inte gjort riktigt stora studier (ännu) men många små.

    Inlägget jag länkade till är Andreas Eenfeldts, kostdoktorns. Hon som kallas Fettdoktorn är Annika Dalqvist.

    I Sverige är lågkolhydratskost tillåtet som behandling av diabetes (typ 2?).

    Netta

 2. mobilamamma skriver:

  Jag brukar ge mig ut och promenera om mitt blodsocker är för högt, men jag vet inte hur du har det, jag har ju diabetes II, nämligen, och då kan man ju påverka sockret genom just motion! Hoppas att du får ordning på sockret, det är lite scary när det är så där envist högt, och man mår ju inte bra av det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s