Diabetes och Compeed

on

Åh jessus sån bloggtorka jag har haft! Hade 4 dagars ledighet i helgen och har inte gjort nånting, bara chillat på nåns gård hela tiden. Det är ett stort minus att bo i höghus då det är sommarväder! Men tur att man har vänner och familj med gårdar :)

Ett säkert sommartecken hos mej är skavsår på fötterna! Blev diskussion om Compeed på Facebook igår. Visste ni att diabetiker ska konsultera med läkare före användning av Compeed. Orsaken är väl för att vi har tunnare hud på fötterna och sämre blodcirkulation.

Jag fick reda på detta då jag för några år sedan köpte ett paket Compeed då jag hade skavsår. Vet inte vad de kostar i dagens läge, men då var de rätt dyra (skulle ett paket kostat närmare 10 €, tror jag), men det var som sagt över 5 år sedan. Då jag hemma öppnade förpackningen hittade jag texten:

Har du diabetes eller på annat sätt nedsatt cirkulation och känsel, ta kontakt med läkare för att få råd.

Jaha. Så jag gick med min förpackning tillbaka till apoteket. Frågade damen där varför det står på detta vis, men det kunde hon inte svara på. Och då jag sade att jag vill returnera förpackningen eftersom jag då inte har användning av den. Men nej, det gick inte eftersom förpackningen var öppnad. Just så. Diabetes-texten fanns ju bara på insidan. Så jag morrade och gick. Nån komis fick väl ett paket Compeed i present sen.

En kommentar Lägg till

 1. Anna S skriver:

  Låter skönt att vara på en gård och koppla av.

  Ja, visste det om Compeed skavsårsplåster. Jag köper dem därför aldrig längre.
  Men jag inte varför diabetiker eller andra med nedsatt cirkulation inte bör använda dem.. Kanske för att Compeed blir som en extra hud och kan förstöra den gamla, riktiga huden då? Eller att plåstret på något sätt inte påskyndar läkningen om man har nedsatt känsel eller cirkulation?

  Dumt att det bara stod på insidan av förpackningen att den inte är bra om man har diabetes.

  Vet att vissa andra saker som Apoteket säljer inte anses lämpliga för diabetiker. Tex en fotskrapa som tar bort förhårdnader. Det är tydligen för att man kan ha nedsatt känsel och då ta för mycket av huden så att det blir skador.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s