Stuckit fel insulin

on

Har det hänt nån av er nångång att ni stuckit fel insulin i misstag? På 20 år som diabetiker hände det åt mej nu första gången. Och såklart då jag var långt hemifrån….

En kväll i Gran Canaria hade vi varit ut på pizza och var jättemätta. Efter pizzan gick vi en liten sväng för att sedan sätta oss i en brittisk krog på en öl. Klockan var då Levemir-tid, dvs. 22-23 på kvällen. Då jag klämde in mina 12 enheter insulin märkte jag att det var Humalogpennan jag hade i handen, inte Levemiren… Mätte bs, och låg på 20+ pga av pizzan, så det var ingen akut panik direkt, men 12 enheter extraHumalog är ändå lite väl stor dos så sent på kvällen för mej. Så hade inte så mycket annat val än att beställa in lite mat igen… Tänkte först att jag bara mäter och kollar hur det går, men hade ingen lust att börja riskera därborta. Fast jag nu låg högt så skulle det väl ha kunna betyda insulinchock på natten…. Efter min hamburgermåltid (usch, jag var verlligen inte hungrig!) låg jag ännu på typ 21, men lät bli att korrigera. Vilket var bra, eftersom jag låg på 8 på morgonen (vilket var ett av de bästa värden på hela semestern).

Kan inte förstå hur det gick så fel. Hur jag tog fel penna. Nå, tur att det inte hände nåt värre, tur att jag märkte att det var fel!

På flyget hem bara måste jag köpa lite Anton Berg -marsipanchoklad, I love :)

En kommentar Lägg till

  1. Anna S skriver:

    Det har hänt mej i tonåren.Men jag tror att det var en gång som jag tryckte i mej över 20 enheter snabbinsulin. Fick köpa macka och godis efter det. Var lite bortkopplad och trött och tänkte inte riktigt på vilken penna jag tog. Lätt hänt när man har annat i huvudet och är trött.

    Ha det fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s