Vem har fått överdos på 90-talet?

on

Vi som levt som diabetikerbarn på 80- och 90-talen har alla vissa saker vi inte längre kan äta/dricka p.g.a. överdosering. Mina big-no-no´s är:

Brunbergs sockerfria chokladplatta. Uj.  Detta var ända sockerfria chokladen som man fick köpa i ALLA butiker. Och det ända sockerfria (förutom tuggummi och Läkerol) på Sverige-båtarna. Så alla hämtade alltod 4-pack sån här choko åt mej. Usch. Skulle idag inte ens smaka på dem fast jag måste.

Ananas Jaffa Light. Enda sockerfria läsken som serverades överallt i början av 90-talet. Usch.

Min mage reagerar ganska starkt på xylitol och sorbitol, troligtvis för att jag intagit så mycket av dem som barn… Helst äter jag inte alls produkter som ät sötade med xylitol eller sorbitol. Av både Sisu Xylitol och Dietorelle får jag magen upp-och-ned av att bara snusa på.


Nu var det här ju inte så bra reklam för produkterna i fråga. Men det här är ju bara min åsikt. Andra människor kanske tycker att de här är supergoda. Men jag har fått överdos. De här var typ de enda godsakerna som fanns de första åren. Blä.

5 kommentarer Lägg till

 1. Sandra skriver:

  Så gjorde folk åt mig också, köpte den där äckliga chokladen :P Oftast åt jag vanligt godis och räknade kolhydraterna på lördagarna, men ibland hade jag faktiskt dietorelle som jag ju fick äta hur mycket jag ville av ;) Minns du de där mjuka kola-dietorelle som fanns? Som smakade så ljuvligt av mjuk mjölkig kola? :)

  1. Ninnu skriver:

   Jo, dom var faktiskt godare. Men fick troligen ont i magen av dom oxå :( Jag åt nog inget valigt socker de första åren, allt bara sockerfritt :(

  2. Ninnu skriver:

   Och uj uj uj. Kommer du ihåg de där äckliga xylitol-påskäggen. Dom var först äckliga :(

 2. Sandra skriver:

  Hmm… nä de har jag inte smakat.. tror jag… Men jag fick diabetes 6 år senare än dig, så det kanske var ”Ok” att äta socker då :) För jag har nog inte alls ätit bara sockerfritt…. men faktist så fanns det ju en sorts ”Royal” som var sockerfri också, och den var faktiskt god! :D Jag minns pappret var ljusblått på dem :) Jag skriver förresten ett intressant blogginlägg om brunberschokladen för tillfället ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s